(Tussen) hemel en aarde.

In Zuid Afrika weten ze wel weg met namen. Wat te denken van “Beloftebos” voor een trouwlocatie hier in de buurt, vonkelwijn voor wat geen champagne genoemd mag worden en…de Hemel en aarde vallei voor de plek waar we maandag een bijzondere lunch gehad hebben met Tineke,mijn lieve reismaatje, inmiddels weer terug in Wijk aan Zee.

Tineke was vanaf het allereerste begin bij dit project betrokken, omdat ze er (toevallig?) bij was toen het plan voor de mammoet  ontstond. Het was dan ook volstrekt logisch dat ze mee zou gaan – ook al omdat zij al vele jaren dikke maatjes is met Harry en vrijwel ieder jaar een paar weken door komt warmen onder de Afrikaanse zon (tussen de buien door deze keer,dat wel…). Omdat ik volledig door mijn voorraad schijfjes heen was, en alle afscheid Tinekebouwmarkten in de buurt ook besloot ik net te doen  of het zondag was en mee te gaan. In de Hemel en aarde vallei zit Creation, een wijnmaker waar je wijnen kunt proeven met bijpassende hapjes. Ware smaakbommetjes, subliem gekozen bij de wijnen. Een kleine greep uit de proeverij die ons voorgerecht vormde: gazpacho met sinaasappel, basilicum en Sint Jacobs schelpen bij een Sauvignon Blanc 2014, voor bij de Chardonnay avocado met gamba en citrus vanille mayonaise, en een prachtig hapje geitenkaas met rode bietengelei en linzensalsa met een slokje Pinot Noir. Het hoofdgerecht: kwartel op een bedje van risotto met paddestoelen en iets heerlijks met rode biet en wortel…

We besloten de lunch te besluiten met een kopje koffie bij Dutchies, waar de walvissen (het terras kijkt uit over de oceaan…) een fantastische show opvoerden. Van mijn voornemen na thuiskomt alsnog wat te gaan werken (bij de Agrimart hadden ze inmiddels weer schijfjes!) kwam niets meer, het was al donker..  De volgende dag vroeg begonnen en doorgewerkt tot laat, terwijl Tineke tussen hemel en aarde op weg naar huis was. Lieve Tien, dank voor je aangename gezelschap, mis je!

 

 

 

4 reacties op “(Tussen) hemel en aarde.

 1. ‘t Water loopt je in de mond bij het lezen van al die heerlijke lunchhapjes; ja, je kunt zeker heerlijk eten in Zuid Afrika en… die geweldige (fonkel) wijnen maken het natuurlijk compleet!. Maar ik geniet ook van je leuke verhalen hoor, echt een plezier om te lezen.
  Hoop voor je dat je nu met nieuwe schijfjes weer aan “de bak” kunt en kijk uit naar de volgende mammoet foto’s.
  Veel succes, groetjes, Anneke.

 2. Hoi Sjanneke,
  Weer een leuk verhaal.Wat schrijf je ook leuk.Dit hele verhaal is een boek(je) waard.Zo leuk en bijzonder.
  Bij ons is het roodborstje weer present.Elke morgen komt het even dag zeggen.Dan moet ik altijd aan Felice denken.De herfst gaat echt beginnen.
  De blaadjes beginnen te vallen en sommige bomen zijn prachtig rood van kleur.Gisteren was nog een prachtige dag en zijn we naar Katwijk geweest.
  De zee was prachtig,maar geen walvissen.
  Succes met “het”project.
  Liefs Trees ook van Piet

 3. zeg nu we het er over hebben: wij missen u ook. de Zuid-Afrikanen krijgen jou voor een flinke poos én een mammoet. en wat krijgen wij? we zien een voorstel van de autoriteiten graag tegemoet. de herstelbetaling mag in wijn.

 4. Dat klinkt goed Sjanneke!!! Tineke is inmiddels veilig thuis gekomen en warm ontvangen. Tuurlijk mis je haar, zoals wij haar hier ook gemist hebben! Nu weer lekker aan je werk, ik volg je en hoor stukje bij beetje Tineke’s verhalen! Zoals dat van de Cobra, erg grappig!! xxJonne

Reacties zijn gesloten.