Petje af!

Zo, hóógste tijd voor een berichtje – ik kreeg al klachten over gebrek aan nieuws. Na een heerlijke ochtend werken is het gaan regenen dus heb ik mooi even de tijd om wat te schrijven.

Wat betreft het nut van alle schietgebedjes en geheven glazen moet ik jullie nog even in het ongewisse laten – er is een nieuwe schijf onderweg maar wanneer die aankomt en of het is wat ik er van hoop is voor mij ook nog een vraag zonder antwoord. Ik hoop daar snel goed nieuws over te melden, deels omdat het voor  lezers vaak fijn is  als het goed afloopt met de hoofdpersoon,maar vooral omdat dat voor de hoofdpersoon in kwestie zo prettig is…

Goed, dit alles wil niet zeggen dat het werk stil staat. De Pennypinchers en Agrimart zien hun omzet in het slijpschijvensegment dramatisch groeien,ik verslijt iedere dag een blad, en soms wel twee. Werken is momenteel een beetje als rijden met een bijna lege tank terwijl je niet weet hoe ver je nog kunt komen of waar het volgende tankstation is – niet helemaal relaxed dus..

Verder heb ik gister iets gedaan wat ik normaal gesproken niet doe – iets toevoegen aan een beeld. Omdat de stenen niet netjes op elkaar aansluiten ben ik gister bezig geweest de gaten op te vullen met stenen. Daarvoor moest ik stenen uit de tuin halen -die een paar meter lager ligt dan het huis, en natuurlijk geen keurige kruiwagen paadjes heeft. Dus  zeulde ik wat me nuttige brokken leken tegen de helling op, gooide ze dan de laatste meter omhoog naar het gras waar ik met een kruiwagen kon komen. Dan een kort comfortabel stukje over het gras, en dan over de weg (= zand, grind, stenen, hobbels en kuilen) omhoog. Pff..wel lekker geslapen vannacht!  Met een paar grotere stenen heb ik me laten molslanghelpen door Ntando en Kondwani. Zij werken voor Harry en zijn in de buurt, sterk en behulpzaam – soms zit het mee! Stenen omdraaien in Afrika is trouwens niet helemaal zonder gevaar, slangen en schorpioenen zitten graag onder stenen. Het viel gelukkig mee, alleen deze totaal ongevaarlijke molslang kwam ik tegen.

petje afVerder heb ik gister een rigoreus besluit genomen. Aan de kop van de mammoet was iets dat me vanaf het begin af aan al niet lekker zat. Het was net of ie een hoedje op had – en als je dat eenmaal ziet kun je het nooit meer niet zien. Steyn en Ntando waren zo vriendelijk een handje te helpen et voliá – petje af.

zonder petje

petje op

 

 

 

 

 

 

 

6 reacties op “Petje af!

 1. Petje op , petje af, is dat ook niet een spelletje wat vroeger op de tv werd gespeeld in een sportprogramma met Mathijs van Nieuwkerk en Wilfired de Jong ?
  Nou ja dit terzijde, ik vind dat je wel flexibel met alle omstandigheden om kan gaan, respect. Echt leuk om te lezen dat je onder alle omstandigheden bij wat tegenwind het toch weer weet om te buigen tot iets positiefs, daar hou ik van.
  Ik wens je veel plezier/succes met het vervolg van het creeeren van de mammoet. In ieder gev\al petje af voor hoe je het allemaal aanpakt.
  Ik zie uit naar je volgende verslag, enne, ik ben het met je eens een mammoet met een petje op dat is toch niet echt “cool”.

  grt
  Hans

 2. Geweldig zoals je het doet.Ik bewonder je moed en kracht en doorzettingsvermogen.Hoop dat het goede materiaal snel komt.Geniet ook van het land,he.Liefs en kus Trees

 3. Hey Sam
  Ik denk idere dag aan jou en hope dat alles lukt. Het lievste zal ik de scheiven zelfs naar Stanford brengen. Peter en ik zijn idere dag nog met gedachte in Zuid Africa. Doe ze allemal de groete van onze xxx Sil

  • Hey Sjanneke,
   jazeker, fijn weer iets van je te horen!! zo te lezen ben je lekker bezig, en wat ontmoet je daar een hoop mooie, soms gevaarlijke beesies!! hoop dat je schijven spoedig aankomen, werk, heeeeel veel plezier, ennuh:: CHAPEAU!!! xxx

   • Hoi Sjanneke, nou, ik neem voor jou m’n petje af! Zoals je geduld, creativiteit en je gesjouw, (en dat in die hitte) super hoor! Hoop dat je snel weer verder kunt en blijft genieten van alles.
    Lieve groet, Anneke.

Reacties zijn gesloten.