Allemaal beessies…

Het weer van vandaag: ‘s morgens hier en daar een bui, ‘s middags af en toe regen…ik heb dus even de tijd om te schrijven. Eerst maar even het volgende hoofdstukje in de schijven-soap: er is er één onderweg vanuit Nederland, die heeft vertraging opgelopen bij de douane, is daar wel weer weg maar niemand weet precies waar hij nu is… Dat is natuurlijk niet echt geruststellend. Maar…toen we afgelopen maandag bij Joke en Just van Dutchies op het terras zaten vertelden ze dat hun dochter vrijdag vanuit Nederland hierheen vliegt, en dat ze wel wat mee kon nemen voor me. Dus, de beeldhouwwinkel gemaild, en als alles goed gaat ligt er vandaag een schijf in Amsterdam die van het weekend hier is! Aangezien we zondag toch in Dutchies zijn zou dat kunnen betekenen dat ik vanaf maandag serieus met het goede gereedschap aan het werk kan! We zijn trouwens zondag in Dutchies omdat ik mee ga spelen met een pianist. (Ja leuk! Mocht je in de buurt zijn – rond een uur of vijf..).

DSCF0177Verder het dagelijks leven op en rond de steen..mijn bloukopkoggelmander heeft soms gezelschap van een tweede, en één keer zelfs van een derde. Die derde was een kleintje, die wijselijk uit de buurt bleef terwijl de twee groten elkaar verjaagden. Maar zolang ze uit elkaars gezichtsveld blijven gaat het goed. Eén van de twee zit soms binnen handbereik naar me te kijken. Als ik dan stof maak doet ie zijn oogjes dicht of kruipt even achter een steen, maar hij blijft de hele dag naar me kijken..

Deze dame (een dame, want de mannetjes hebben vleugels!) kroop over de grond richting mijn steen..toen ik te dicht bij kwam stak ze cape mountain cockraochhaar achterlijf in de lucht en richtte op mij..ik heb maar niet gewacht wat ze van plan was. Op internet las ik dat ze een soort stinkende vloeistof spuiten als ze zich bedreigt voelen. Ze schijnen ook te kunnen piepen als het echt eng wordt voor ze, maar blijkbaar viel ik nog wel mee. Voor de liefhebbers – het ziet er uit als een reuze pissebed (centimeter of 5/6!) maar het is een Cape Mountain cockraoch – een kakkerlak dus.

streepmuisjeGelukkig zijn er ook aaibaardere soorten in de buurt. Deze streepmuis maakt dankbaar gebruik van mijn slordige lunchgewoontes. (Die er sinds ik dit weet niet minder slordig op geworden zijn.)

Volgende keer weer nieuws over en foto’s van de mammoet hoor!

 

 

 

 

5 reacties op “Allemaal beessies…

 1. Sjanneke,
  Erg leuk om je avonturen te volgen !!
  Groetjes Frank van Someren

 2. Hey Sjanneke! Wat kan jij fantastisch schrijven: we zien het allemaal helemaal voor ons. De mammoet in wording ziet er nu al imposant uit, en je hebt er nog niets aan geslepen! Heel veel succes en plezier daar,
  groetjes van je buurtjes

 3. Hoi Sjanneke, Ik heb de avond bij Dutchies even op de TIP site gezet. Je weet nooit wie er nog even langs wil komen ;-)
  Heerlijk al je verhalen.X

 4. Wel leuk hoor, dat gezelschap, ben je in ieder geval nooit alleen. Enne, ze leveren ook geen (negatief) commentaar op je werk………
  ‘t positieve “commentaar” krijg je van ons wel!
  Lieve groet, Anneke.

Reacties zijn gesloten.