Welke steen waar..?

Als ik dit schrijf is het donderdag en zit ik lekker binnen bij de kachel. Na een heerlijke bak uiensoep ben ik weer genoeg doorgewarmd om te schrijven. Ik heb gehoord dat jullie in Nederland in de zon zitten maar hier is het koud, het stormt, regent en hagelt zelfs af en toe! Inmiddels zijn  -in het zojuist beschreven weer ja!- de laatste stenen geplaatst.

Het was natuurlijk een heel gedoe -ik had de stenen in de groeve genummerd en gefotografeerd, en gelukkig had Steijn geduldig aantekeningen gemaakt terwijl ik van de ene steen op de andere klimmend nummers en HPIM9172maten riep. Helaas stonden de meeste nummers na de subtiele  aflevering op de kant die nu op de grond lag… Het grootste deel van de stenen arriveerde maandag en dinsdag toen het nog droog was,en het Zuid Afrikaanse licht te helder om iets van de foto’s op mijn tablet te kunnen zien. Ik had ook de kleuren genoteerd, maar een steen die aan de ene kant rood is kan best aan de andere kant grijs of geel zijn.

Toch lukte het uiteindelijk de stenen te identificeren, en met behulp van mijn model en plattegrondjes van de verschillende lagen was het in theorie duidelijk wat waar moest komen. Maar een steengroeve niet bepaald een goed georganiseerd magazijn – sommige stenen lagen half onder anderen en dus was de uiteindelijke vorm soms toch een verrassing.HPIM9219

Het improvisatie vermogen werd wel op de proef gesteld. Gelukkig bleek het geduld van James, Fourie, en Williom vrijwel onuitputtelijk – met grote dank voor hun vrolijke medewerking!

james fourie enbuksieZe zijn er duidelijk  van overtuigd zijn dat er  sprake moet zijn van enige gekte mijnerzijds. Maar hoe ingewikkeld het soms ook was een steen op zijn plek te krijgen – nooit heb ik gehoord  “Dat kan niet” .toppie!Uiteindelijk hebben we zonder persoonlijke ongelukken of schade 16 blokken steen opgestapeld. 21 (één en twintig!) ton steen en blijven lachen…petje af voor de mannen!

8 reacties op “Welke steen waar..?

 1. Wauw!
  1 op 1!
  Dat was mij ff ontgaan.
  Wat een stoer wijf ben je toch.:-)
  Dikke kus(ook voor Tien)en hak ze.

 2. wat gaaf allemaal joh. we kijken allemaal nu al uit naar het vervolg van je grootste avontuur!! Weten waar je dat doet is echt wel zo onwijs leuk!!
  Groetjes aan Tineke en de jongens. Dikke kus voor hen. Hopelijk knapt het met het weer een beetje op; Tineke wil warmte!!!! Jij misschien ook wel?

  Ineke en Elli

 3. Lieve Sjan wat ga je goed! Te gek dat je zo vaak schrijft, en mooie foto’s! Kunnen wij fijn n beetje meekijken bij je giga-mammoet-avontuur. Succes, liefs aan Harry en 10. Kus, Anne

  • Hoi Sjanneke, Tsjonge, tsjonge, wat een “zware” puzzel voor je! Heel knap hoor om van die enorme blokken een mammoet te creëren; wel leuk dat er voor jou zelfs ook nog verrassende elementen in zitten…..! Dat houdt ‘t spannend.
   Geniet ook maar van de tijd dat je daar bent.
   Veel succes en lieve groet, Anneke.

 4. Hoi Sjanneke, het lukt je gewoon weer! Fantastisch!
  Tuurlijk lachen die mannen. Zo’n dwaas kind dat stenen gaat versjouwen om een mammoet te maken, daar wil je toch bij zijn. Alleen al om het mee te maken!
  Het verhaal van de walvissen hoor ik ook graag bij gelegenheid.
  Liefs, Hettie

 5. Ik vinnut een wonder dat het je gelukt is!!Binnenkort lekker hakken neem ik aan, veeeel plezier!! x jonne

 6. Hoi Sjanneke,

  wat een prachtig project!en ook , het dualisme viool /mammoet op ware grootte vind ik een boeiende.
  succes daar!

Reacties zijn gesloten.