Sjanneke in de snoepwinkel eh…steengroeve

Alweer twee dagen in Zuid-Afrika – ongelofelijk, wat een land…Tineke(mijn reisgenote) en ik zijn bijzonder hartelijk ontvangen en hebben al een beetje wat gezien van Stanford en omgeving. Vandaag is de eerste dag zonder bewolking, dus de eerste keer dat ik de bovenkant van de bergen kan zien. Het uitzicht wordt er alleen maar adembenemender door. Maar ikben hier nier voorvakantie natuurlijk, dus vandaag het begin van het echte werk – een bezoekaan de steengroeve. Michelangelo zou hier waarschijnlijk niet blij van geworden zijn maar ik…ach, zie de foto’s… (Michelangelo heeft bij mijn weten ook nog nooit een stoere mammoet gemaakt. Voor een “David” of “Pieta” zou ik ook een andere steen kiezen ;-) Het plan is het geheel op te bouwen uit verschillende stenen. Vanmiddag gaan we terug naar de groeve en gaan we de stenen uitzoeken. Omdat de stenen niet in nette blokken gezaagd kunnen worden moeten we een aantal grote stenen vinden die genoeg platte kanten hebben om te kunnen stapelen.

HPIM9055

7 reacties op “Sjanneke in de snoepwinkel eh…steengroeve

 1. Hoi Sjanneke,
  Enthousiast geworden door het leuke interview in zondags krant (door een trotse Willem in de kantine achter gelaten :-)),hebben we je blog nu gevonden.
  Leuk om te zien en te lezen hoe het je vergaat daar ver weg van huis. We wensen je heel veel succes en plezier, lieve groet uit Santo Porto X Gert, Mabel en Ruby.

 2. Wij zijn net even gaan kijken hoe dat er uit ziet als je rotsen op elkaar stapelt, en ik moet zeggen, ziet er niet gek uit, die tafelberg ;-)
  Groetjes uit Kaapstad, tot over twee weken!

 3. Hi, mevrouw Flintstone,

  Leuk artikel vandaag gelezen het zondagochtend blad, gelijk even naar je blog gesurft natuurlijk. Geweldig avontuur en we gaan je in de gaten houden!

  Heel veel plezier en werk ze.

  Groetjes van Vincent en Bonarina.

 4. Je ziet er echt super blij uit dus ben ik blij .
  Fijn dat er meteen actie is !!
  Werk ze

 5. Wow, ik ben echt benieuwd of jullie het juiste matriaal (lees stenen/rotsen) kunnen vinden om uiteindelijk tot een prachtig kunstwerk (mammoet) te komen.
  Ik heb er uiteraard alle vertrouwen in gezien het talent wat in je zit om van “niets” tot iets moois/creatiefs te laten worden. Succes and lot s of fun aldaar……..
  groet Hans

 6. WOW!!! en ja, je hebt gelijk: Michelangelo zou hier doodongelukkig van geworden zijn! Jij ziet er trouwens ook een beetje beduusd uit hoor!! Wat een avontuur!! Stapel ze, geniet ze! liefs, ook aan Tineke!! xx

Reacties zijn gesloten.