Just, perfect!

Het zal de oplettende lezer niet ontgaan zijn dat ik ten tijde van het schrijven van mijn vorige bijdrage, ondanks al het moois dat Afrika te bieden heeft, enigzins ontstemd was over mijn haperende gereedschap en de verplichte vrije dag die het me onmogelijk maakte daar iets aan te doen. (Jawel, de uitdrukking “enigzins ontstemd” mag als understatement geclassificeerd worden.)

Maar soms komt er hulp uit onverwachte hoek. ‘s Middags kwam er bezoek – Just en zijn zoon Daan (die overigens samen met moeder Joke een leuk restaurantje in Hermanus runt – Dutchies, mocht je in de buurt zijn.. )We hadden de vrijdag daarvoor bij ze gegeten dus het makitaverhaal van de mammoet kenden ze. “En, al bijna klaar?” vroeg Just…nee dus, en ik vertelde van de haakse slijper. In tegenstelling tot de meeste mensen vroeg hij niet wat een haakse slijper was, maar bood aan hem even na te kijken en schoon te maken! Verder wist hij waar ik eventueel een nieuwe zou kunnen kopen als er iets grondig mis zou blijken of reparatie lang op zich zou laten wachten. En mocht ik een nieuwe kopen en die niet mee naar Nederland willen nemen, dan wilde hij hem wel over nemen… Just, perfect!

Gister mijn stralend schoon gemaakte haakse slijper opgehaald bij Just, en nieuwe koolborstels besteld – maar of en wanneer dat gaat lukken konden ze niet zeggen.. Dus twee keer diep adem gehaald en toen een nieuwe machine besteld. Helaas niet op voorraad maar de volgende dag was hij er. En vanochtend, tussen de buien door, een uurtje kunnen werken met mijn fantastische nieuwe Makita – die het er niet eens noemenswaardig warm van kreeg! Als nou maandag inderdaad zoals beloofd die ellendige regen eens stopt kan ik eindelijk eens serieus aan het werk..

 

 

4 reacties op “Just, perfect!

  • Heej Sjanneke.
   Leuk om te lezen wat je daar allemaal uitspookt. Ik blijf je volgen en hoop dat het allemaal voorspoedig blijft gaan met jou en je werk. X

 1. Oh wat fijn dat je, kwa gereedschap in ieder geval, weer aan het werk kan!! Dat het nou toch zo’n nat weer is?!?! Bouw een tent!! liefs en plezier, jonne xx

  • Wat kan mazzel toch uit een onverwachte hoek komen, nu de regen nog weg en dan ben jij weer helemaal in je hum.
   Trouwens wel een goed idee van Jonne om een tent te bouwen is het niet tegen de regen, dan is de tent ook handig tegen de zon.

   Liefs van Letty

Reacties zijn gesloten.