Hoe…?

Wellicht is het een goed idee een korte beschrijving te geven van hoe ik die mammoet ga realiseren. Omdat het een nogal groot beeld wordt (inderdaad zo’n beetje schaal 1 op 1) is het met de beschikbare steen niet mogelijk het beeld uit één stuk te maken. Afgelopen vrijdag heb ik in de steengroeve dus een 14-tal stenen uitgezocht, genummerden gefotografeerd. De stenen zijn niet netjes gezaagd, dus het was even zoeken naar stenen met min of meer vlakke kanten, zodat ze gestapeld kunnen worden. Thuisgekomen heb ik een papieren model gemaakt van alle stenen en geprobeerd die min of meer mammoetvormig te stapelen. Op de foto zie je de plek waar ik dat zat te doen – in de woonkamer van mijn HPIM9128gastheren, met uitzicht op de zonsondergang (hier al om een uur of 7!), met prachtige muziek en de beelden van de walvissen die we ‘s middags gezien hadden nog op het netvlies.. Dit even terzijde voor een ieder die zich afvraagt of ik het wel naar mijn zin heb ;-)

Binnenkort verder, moet nu naar de agrimart (plaatselijke Gamma) voor een verlengsnoer!

7 reacties op “Hoe…?

 1. Hey Sjanneke ik zit nu met Nico je blog te bekijken, als je de foto van de huiskamer vergroot zie je goed de modelletjes van de stenen , echt Sjanneke !

  Groeten van Nico en Beer

  • Ja leuk he willem, k zag het ook!! Weet je wel dat jij hier binnenkort ook gaat zijn?!?!??!xx

 2. Lieve Sjanneke, Wat heerlijk dat je ons zo op de hoogte houd. Je bent een goed vertelster. Heel veel succes en we verheugen ons alweer op het volgende verslag. Ik heb een Vestasvest van Willem gevonden en zal het eerst even wassen voor ik het afgeef, de eenzame ziel.:-)
  Geniet en haal eruit wat erin zit, maar dat is je toevertrouwd. Het klinkt als een mega klus zeker nu het wat tegenzit met het bij elkaar zoeken van de stenen of misschien eerder gezegd rotsen? Liefs xx

 3. Fijn van je te horen en hoe je te werk gaat! Ik verwacht zo Jan hier, we gaan aan je denken Juf (én je missen!) x

  • Hoi Sjanneke,
   geweldig dat je ons “bijpraat” op deze manier.
   Ik logeer nu in een nonnenklooster ( Montreal, Canada) op het terrein van het ziekenhuis waar Justin ligt. Justin is uit de narcose gehaald (heeft er 8 dagen ingelegen) Gaat hele,hele, kleine stapjes vooruit.
   Groeten aan Tineke, Harry en Stijn.
   Ik weet zeker dat de nonnen ook een beeld van jou willen.

   Liefs van Letty

   • Oh wat zaligmakend mooi is het daar toch! Op de plekken die je laat zien zou ik zelfs spontaan inspiratie krijgen hahaha. Mooi huisje voor je voorbereidingen, de snoepwinkel binnen handbereik en een fantastische vaste standplaats voor de mammoet. Het genieten straalt door in je verhalen, we blijven reikhalzend uitkijken naar de volgende! x Marita

   • Hoi Sjanneke, Ja, mooi he die walvissen, een geweldige ervaring om die te zien! Enne, dat je het naar je zin zou hebben in dit land, daar heb ik niet aan getwijfeld hoor. Wat een giga klus gaat dat worden, een mammoet op “ware” grootte…. Als je me later verteld waar hij komt te staan, ga ik ‘m zeker een keer bewonderen hoor. Heel veel succes, het gaat je lukken!
    Lieve groet, Anneke.

Reacties zijn gesloten.